Skip to content


Portugal

Ola!

Prvi mesec je minil, kot bi mignil. Vse na novo, novo okolje, novi prijatelji, nove navade, … Super je. Preden sem šla pa sem imela tako tremo, da sem komaj še živela. Na začetku sem imela malo smole s sobo, dobila sem plesnivo in vlažno sobico, v katero nikoli ne posije sonce, zato sem si po treh dneh našla novo. Sedaj živim v starem delu mestu, v najlepšem stanovanju, z najboljšo cimro, Portugalko Paulo. Drugače je v stanovanju zelo mrzlo, saj tukaj nimajo ogrevanja, tako da nestrpno čakam april, ko bo tukaj že poletje.

Najraje bi kar ostala tukaj. Ljudje so zelo prijazni in sproščeni, to mi je res všeč. Nikamor se jim ne mudi in vse nekako funkcionira, počasi, a z užitkom. Takoj so pripravljeni pomagati in so zelo zaupljivi. Zelo veliko dajo na tradicijo in imajo bogato kulturo, ki zaradi pomanjkanja denarja žal propada. Zelo so mi všeč hiške s poslikanimi keramičnimi ploščicami, ozke ulice in starinski prizori, kot brivec, brusilec noč in popravljalec dežnikov.

Prvi mesec smo imeli veliko večerij pri drugih Erasmovcih, tako da se je veliko jedlo in pilo in stalno spoznavlo nove ljudi in nove navade. Tu imajo čisto drugačne prehrambene navade kot mi. Je se pozno zvečer, zajtrk se prespi, saj se pozno vstaja, za kosilo pa se poje nekaj malega.

Nekaj sem tudi že potovala okoli, in vsako mesto me popolnoma prevzame. Zelo je lepo. Mesto Vila Real je zelo majhno, a luštno. Glede žurov je bol tako tako, je zelo veliko komerciale in malo alternative na izbiro, a Porto ni tako daleč, tam več dogaja.

Na splošno se počutim super in prav nič se mi ne mudi domov. Vsak dan spoznam koga novega in se naučim kakšno novo stvar. Uživam sto na uro in se veselim vsakega dne.

Posted in Outgoing students.

Tagged with , , .