Skip to content


Utrinki iz sončnega aprila

Ne moreva verjeti, kako čas teče hitro. Izpiti so že pred vrati, tako da ni več toliko časa za celodnevno pohajkovanje po Pragi:). Bo pa potem toliko bolje. Vseeno se nama je v tem mesecu dogajalo veliko stvari – park Divoká Šárka, živalski vrt, literarni večer, grad Karlštejn.

Pričelo se je tako..:)…s Čehinjo, Poljakom, Nemcem in ostalimi Slovenkami smo se odpravili v prečudovit park Divoká Šárka. Park ima prav posebno mitološko zgodbo, ki nam jo je češka prijateljica tudi povedala. Lepo se je bilo sprehoditi in občutiti svež, čist zrak, ki nam zelo zelo manjka:). Sprehodili smo se vse do jezera, v katerem se češki prebivalci pravzaprav namakajo:)…naj dodam, da je jezero zareeees umazano. Čudovite relaksacijske sprehode nudi tudi ogromen živalski vrt, ki sva si ga ogledale.

Prav tako sva se udeležili literarnega večera  profesorice Alenke Doležal Jensterle, ki poučuje na Karlovi univerzi. Na literarnem večeru smo jo spoznali kot pesnico, ki je brala svoje pesmi v češčini.

Odšli smo tudi na grad Karlštejn, skupaj s profesoricami, ki naju učijo češčino ter ostalimi študenti. Ogledali smo si tudi notranjost gradu in izvedeli veliko zgodovinskih stvari.

Žal sva dočakali tudi odhod najinega prijatelja Tomaža, študenta slovenistike v Mariboru. Vsi skupaj smo se poslovili od njega in naredili nekaj skupnih fotografij za spomin.

Katarina in Mojca

Posted in Outgoing students.

Tagged with , , .