Skip to content


Portugal erasmus exchange

Po 2600 prevoženih kilometrih lahko rečem le to: »Europe is f****** big«, zato vsakemu priporočam, da se kdaj poda na pot z avtom po Evropi, saj le tako dobi predstavo o velikosti le-te.

Kraj, kjer živim skupaj s sošolcem Markom Porom, se imenuje Foz do Arelho. Stanujeva vsak v svojem stanovanju, a v isti hiši, ki je 2 km stran od oceana in 8 km stran od faksa. Nastanitev sem iskal blizu morja, ne le zaradi surfanja, ampak tudi zaradi razloga, da moja diplomska bazira na dokumentiranju življenja surferjov. Nekaj lokalnih surferjev sva že spoznala, ki so nama dali koristne napotke in za njih oz. na splošno za vse Potrugalce, s katerimi sem prišel v stik, lahko rečem, da so zelo prijazni ter odprti do tujcev. Presenetilo me je tudi, da ima to majhno obmorsko mestece z le 1000 prebivalci, vse potrebno: vrtec, šolo, zdravnika, lekarno, 3 trgovine, mesarja, frizerja, pošto, trafiko, pomorsko policijo in precej lokalov.

Spoznal sem tudi zanimivega in posebnega Španca/Kolumbijca Daniela, ki se ukvarja s 3D tehnologijo, za katero ne potrebuješ očal za gledanje. Nekaj malega me je že naučil; kako se zajame 3D slike (za eno 3D sliko potrebuješ 9 slik iz različnih kotov).

Prvi vtisi iz fakultete ESAD so pozitivni. Vsi profesorji so prijazni, projekti ter predmeti pa zelo zanimivi.

Pred tednom dni se mi je na Portugalskem pridružila tudi moja punca, ki bo z mano ostala do sredine maja. Trenutno so se nam iztekle eno-tedenske počitnice, med katerimi sem si privoščil osem zaporednih dni kajtanja in surfanja. Vmes je prišlo do ohladitve vremena, zaradi česar sem zbolel (samo še eden naj mi reče, da ne potrebujejo centralnega ogrevanja). Dobra stran prehlada pa je, da sem se lotil pisat blog 🙂

Več pa si lahko preberete in pogledate na našem blogu. The Crewsers

Posted in Outgoing students.

Tagged with , , , , , .