Skip to content


Erasmus: Kanarski otoki in zabava*

PREVOZI

  • Za po mestu Las Palmas je najcenejša linija avtobusov Guagua. Ena vožnja stane 0,75 evra. Za vožnjo po otoku pa je linija avtobusov Global, ki pa vozi tudi po mestu. Je sicer hitrejša ampak dražja (mislim da nekaj manj kot 1 evro), zato vam za vožnjo po mestu priporočam Guagua. Za avtobus kupiste kartice v vseh trafikah in manjših trgovinah, ker če nimate kartice na avtobusu, plačate 1,20 evra za vožnjo. Z letališča proti Las Palmas-u vozi avtobus Global št. 60 (cena je okoli 2,5 evra), za taxi boste odšteli okoli 30 evrov. Urnike in cenik si lahko pogledate na: http://www.globalsu.net/
  • Priporočam, da si naredite kartico za začasno prebivališče v Španiji. Za njo boste odšteli okoli 20 evrov, z njo pa imate veliko ugodnosti: npr. 50% let med španskimi mesti, imate popust za trajekt (za obisk sosednjih otokov), imate popust za vstop v vodni park, pa tudi za avtobusne prevoze. Na kartici tudi ni napisan rok trajanja.
  • Taxi: avtomobili za taxi so beli in dobro označeni. Prevozi z taxi-jem niso dragi, ampak nisem razumela kakšna je tarifa na kilometer, imajo drugačen način zaračunavanja. Nočni prevoz s taxi-jem se začne z tarifo 2,4 evra.
  • Za ogled otoka se vam splača najeti avtomobil. Avtobusi so poceni, vendar je tudi bencin in sicer 95 oktanski bencin je okoli 1 evra na liter (cene za julij, 2012). Za najem avtomobila na dan boste odšteli od 25 do 38 evra. Priporočam naslednje: http://www.cicar.com/ (*sama sem avto najela vedno pri Cicar, vendar vozniki mlajši od 23 let avta ne morejo najeti pri tem podjetju) , http://www.spanish-airport-car-hire.co.uk/hertz-las-palmas-de-gran-canaria-airport.asp

ZABAVA IN NOČNO ŽIVLJENJE

Cene oblek znamk: Zara, Bershka; Promod, Desigual, Stradivarius so nižje kot pri nas, tako da vam »svetujem« da greste tudi malo v »šoping«.

  • Nočno življenje v Las Palmasu je zelo aktivno. Z preostalimi študenti smo sestavili nekakšen »urnik dogodkov«, ki smo se ga z veseljem držali:

PONEDELJEK: Sport night na plaži Cicer od 21h do 24h, dogodek je organiziralo društvo AEGEE  (odbojka, nogomet, bitch-tennis,…), v ponedeljkih je večina klubov zaprtih

TOREK: Zvečer smo odšli v Klub 3*1 (Tres por uno), ki je bil nekakšen klub za Erasmus študente. Dobra muzika, poceni alkohol (npr. do 1h smo imeli možnost 3 pijač za 6 evrov), namizni nogomet in fantje ki plešejo (kar je pri nas redkost).

SREDA: zvečer Montaditosi v El Muelle nakupovalnem centru (ker samo v sredah je poseben popust ko so vsi kruhki po 1 evro in prav tako je vsa pijača po 1 evro, ostala hrana pa je znižana) in potem CamaLeon ali Tres por uno.

ČETRTEK: Vegueta (del mesta, kjer se na ozkih ulicah zberejo tako mladi, kot starejši v večernih urah na tapasih), nato Limbo bar (1 liter katerekoli pijače je 3 evre), potem pa diskoteka Heineken.

PETEK: najprej Limbo bar ali Trep por uno ali Camaleon, potem pa diskoteke kot so: La sal (najbolj fina in najbolj oddaljena), Fortuni ali Kube.

SOBOTA: Tres por uno in potem La sal.

NEDELJA: POČITEK!!

  • Nekako tako so potekali tedni, vstopnina je samo v Heineken-u in v Kube (za moške), priporočam pa da vsak izkusi »Erasmus žuranje«, ker je res drugačno (nobeden se npr. ne sekira ali ima zjutraj za it delat, ali ima jutri izpit, vsi so na volji za žur).
  • Večina barov se zapre okrog 3h, diskoteke pa okoli 6h.
  • Muzika je povsod približno enaka, kar je aktualno in seveda pridejo kakpni večeri, ko so 80., reggae,…
  • V poletnih mesecih potekajo tradicionalne zabave: Romeria. Vsak teden v drugem mestu, priporočam da se udeležite vsaj ene. Na Romerijah je veliko hrane in seveda pijače (zastojn!!), zraven pa ne manjkata muzika in ples do jutranjih ur.
  • Februarja je cel mesec karneval

  • Obvezno priporočam, da se udeležite Fiesta del polvo ter zaključek: Quemada de la sardina.
  • Še nekaj Erasmus utrinkov…..

Posted in Outgoing students.

Tagged with , , .