Skip to content


Prijazni Portugalci

Portugalci presenečajo s svojo prijaznostjo in odprtostjo. Opis 5-ih v prvem mesecu.

1. Že ob prihodu v Foz do Arelho pri iskanju stanovanja se je pomoč kar vrstila – natakarji, prodajalci, “stare mame” – vsi so imeli napotke in kontakte, kateri so privedli do želenega stanovanja. V nekem trenutku sva s prijateljem s prej omenjeno “staro mamo” hodila od hiše do hiše, ter iskala najemodajalce. Vmes smo nahranili še njene kokoši.

2. Lastnik stanovanja je najbolj prijazen človek na svetu – brez problema dovoli uporabo njegovih koles (zastonj!), pomaga pri sestavljanju pohištva, menjavi gume, ipd., rade volje pa navrže tudi kakšen varnostni nasvet.

3. Naslednje presenečenje se nahaja na fakulteti – Erasmus koordinatorka Sandra, ki se komaj vidi iz kupa papirjev na njeni mizi, si z veseljem in nasmehom vzame čas za čisto vsakega Erasmus študenta. Prav tako so tu lokalni študentje, ki te z veseljem sprejmejo v družbo in ti pomagajo pri vsakodnevnih zagatah.

4. V Fozu so prijazni celo lokalni surferji, ki drugače veljajo za strah in trepet surferjev turistov.
Martin (lastnik surf šole, oče dveh otrok) in Tiago (Good Guy Tiago – surfer z nasmehom do ušes, fizioterapevt in reševalec iz vode) z veseljem delita napotke glede spota in vožnje same.

5. Avtomobili se na prehodu ustavijo pešcu. Resno.

Slovenia has a lot to learn.

Posted in Outgoing students.

Tagged with , .