Skip to content


20.2.2012 (drugi dan na GC)

Že včeraj smo se z cimrom Mirkotom (tukaj je že od septembra) zmenili, da bomo šli skupaj na faks in da nama bo razkazal okolico.
Ko smo po 30min vožnje z avtobusom prišli do kampusa, se je Mirko namesto naju takoj pozanimal, kje je najin faks.
Po parih telefonskih klicih sva se končno dobile z tamkajšnjim Erasmus koordinatorjem. Povedal nama je kateri predmeti se izvajajo in me šokiral z izjavo, da so vsa predavanja v španščini in da se bom morala dogovoriti s profesorji kako in kaj. Hvala za dodaten šok.
Kasneje sva se dobili z študentko, ki nama je sprintala urnike in okvirno povedala kako poteka tukaj predavanja in delo na faksu.
Res so prijazni! Vsi! 🙂

Ko sva izvedeli vse potrebno, smo z Mirkotom šli na avtobus proti domu. Blizu doma sem zagledala Yoigo (kot naš Simobil) in tam kupili sim kartice (hvala Manca za nasvet).
Po poti smo zašli v trgovino, kjer sva kupili hrano za kosilo in vse nujne stvari. Ker…je jutri praznik. In bo vse seveda zaprto. Vključno s faksom. Cene so tam-tam. Nekatere stvari so ceneje, ker smo tukaj pač brez davka 🙂
Skuhali sva dobro kosilo za vseh nas 5 (1kg špagetov z odlično omako).
Med prijetim druženjem smo se odločili, da bomo zvečer šli na karneval (najbolj znan na celem otoku).

Na karnevalu smo bili ribič: Andrea, Michael Jackson: Marko, potapljačka: Kim in jaz kot Poirot 🙂 Pascal je ostal doma od vzhičenosti od jutrišnjega prihoda svoje ljube.

Karneval (http://es.wikipedia.org/wiki/Carnaval_de_Santa_Cruz_de_La_Palma, http://www.losindianos.es/) …vse kar lahko rečem je: WAU! Ogromno ljudi, vsi v belem, sredi ulice, posipanje z belim pudrom za dojenčke. Pojasnilo in slike celega večera boste našli na Kiminem blogu (http://airanacnargniimik.blogspot.com/2012/02/hola-20.html)
Vsi beli in dišeči smo odšli na odprte prostor(e) (open air varianta), kjer so bile pustne maškare. Še več ljudi. Bilo je suuuuuuper.

Posted in Outgoing students.

Tagged with , , , .