Skip to content


Portugalska in športne aktivnosti

Opazil sem, da veliko erazmus študentov, ki je prišlo na Portugalsko, si je želelo ukvarjanja s športom. O surfanju ne bom izgubljal besed, saj vsakdo, ki je slišal za Portugalsko verjetno ve, da je prestolnica v Evropi. Če vas zanima surf, bo že obisk Penichea dovolj, tam lahko izveste vse. Potapljanje? Potapljanje na Portugalskem ni ravno najbolj atrakivno. Kjer so valovi in pesek, je vidljivost nična, dno je zaradi turbulence peska prazno. Edini zanimivi spot je Berlenga otok nasproti Penichea. Tja greste lahko tudi s šolo potapljanja. V Penichu je nekaj kamenega dna, najdejo se hobotnice. Primerno je tudi za snorkljanje a le poleti, ko so nizki valovi. Sicer je pa nasplošno vidljivost slaba. Omeniti je treba votline okoli Portimaa in Lagosa, kjer vodijo turiste s čolni, a če smo dovolj zgodnji (pred 9 zjutraj) si jih lahko ogledamo na lastno pest. Pogled je fascinanten. Karte za lovno dovoljenje potapljanja niso poceni, medtem ko je ribiška karta napol zastonj, dobite jo lahko na bankomatu (potrebujete portugalca z njihovo kartico) ali pa v ribiških trgovinah. Plezanje? Nekaj spotov je zanimivh. Blizu naše šole (Caldas da Rainha) je recimo Montejunto, kjer je naravno plezališče. Omeniti je treba, da je dovoljeno le jeseni, saj v drugem delu leta tam gnezdijo ogrožene ptice.
Skate scena na portugalskem je zelo dobra. Kjerkoli sem bil, vsako mesto ima svoj skatepark. Caldas da Rainha ima ogromen skatepark, podpira ga lokalni Surfshop!
Skoki s padalom so cenejši kot v Sloveniji. Kaj še? Ja, naštevam le bolj ekstremne športe. Odbojko, nogomet, košarko… to lahko igramo povsod, brez skrbi. Omeniti je treba še recimo WRC superspecial stage v Lizboni. Kar se tiče motoršporta je kar nekaj zanimivh dogodkov in rallyjev, a je obveščevanje slabo.

Posted in Outgoing students.

Tagged with , .