Skip to content


The Irish Experience

Vse se je začelo, ko me je v prvem letniku Erasmus študent navdušil nad celotnim programom Erasmus. Vedel sem, da bo to nekaj zame zato sem začel povpraševati o izmenjavi. Ko sem pridobil potrebne informacije, sem se prijavil in bil tudi sprejet na National University of Ireland Maynooth (NUIM) na Irskem. Tako se je moja Irska advantura pričela.

Prvi vtis, ki sem ga dobil je, da Irska ni tako velika, kot sem si predstavljal. Ravno obratno pa me je presenetila univerza, na kateri sem se izobraževal. Na pogled je delovala kakor šola Bradavičarka iz filma Harry Potter.

Kampus, na katerem sem bival in študiral je obsegal zelo moderno knjižnico, velik bazen, študentske domove, menze, prostore za preživljanje prostega časa in seveda predavalnice. Kampus je razdeljen na južni in severni del. Južni del je novejši, medetem ko je na severnem delu arhitektura ohranjena še iz 17. stoletja.

20131213_124741_1

Južni del kampusa

Predavanja so potekala v predavalnicah, ki so imele obliko teatra, snov pa je bila podprta z veliko praktničnimi primeri. Imeli smo tudi  spletno stran, na kateri je bila vsa snov, če si morda kaj zamudil. S profesorji sem bil zelo zadovoljen, saj so ti vedno nudili individualno pomoč, če si jo potreboval kot internacionalni študent.

V domu, kjer sem bival, so bili v večini študenti iz različnih evropskih držav, s katerimi sem se zelo hitro ujel. Z novo pridobljenimi prijatelji smo prepotovali kar zajeten del Irske.

unnamed

Kot prvo smo raziskovali Dublin z njegovo okolico in Maynooth kjer je bilo naše študentsko mesto ter kampus. Pohajkovali smo po hribovju Wicklow, odšli v Galway, kjer smo imeli izlet na Cliffs of Moher, ogledali smo si pa tudi prelepo mesto Belfast, ki je še vedno v delni lasti Velike Britanije.
Seveda smo obiskali tudi marsikateri Pub, ker ne moreš doživeti Irske brez da ne bi poskusil njihovega značilnega piva ali viskija.

Irsko bom vedno ohranil v lepem spominu, ker sem pridobil veliko novih izkušenj ter sklenil veliko novih prijateljstev. Ob vsem tem pa sem postal veliko bolj samostojen. Čeprav sem se z veseljem vrnil domov, sem Irsko kajkmalu začel pogrešati.

Moje doživetje bi priporočal vsakomur.

Posted in Outgoing students.

Tagged with , , , , .