Skip to content


Girona- Illustrating Stories

Med bivanjem v Gironi v okviru programa Erazmus, sem se udeležila prijekta z naslovom “Illustrating Stories”, kjer smo se osredotočili na risanje in ročno izdelavo interaktivne fizične kjige. Cilj projekta je bil skozi ustvarjalni proces združiti pripovedovanje zgodb in umetnost v unikatno obliko knjižnega izdelka. Delo je vključevalo vse, od prvotnih skic, do končne realizacije knjige, ki je bila oblikovana tako, da bralcu omogoča interakcijo z zgodbo na fizičen način.

Prvi dan smo se spoznavali in se pogovarjali kaj bomo delali med našim druženjem. Nato smo si začeli zamišljati ideje. Mentorica je poskerbela da je od vsakega izvedela vsaj začetno idejo, saj se je tako najlađje pripravila da nam lahko čimbolje pomaga v nadaljnih dneh.

Drugi dan smo imeli organiziran izlet v Barcelono, kjer smo si šli ogledat znane umetniške stavbe. Ideja tega je bila, da nam da navdih za naše nadaljno delo. Pogledali smo si Casa Milà,v Casa Amatller, Casa El Calvet in Sagrada Família. Vse smo si ogledali od zunaj saj nismo imeli dovolj časa, da bi šli na ogled vsega tega.

Sreda in četrtek sta bila delavna dela. Risali in ustvarjali smo od 09:00 -16:00. Vmes smo imeli pavzo za kosilo, ki nam je bilo priskrbljeno. Vsako jutro smo se podpisali in si nato lahko zbrali naš meni. Bilo je za vsakega nekaj.

Petek pa je bil dan, kjer se je printalo in delalo ročno delo. Učilnica je bila polna lepil in škarij. Vsak je izdelal svoj lasten, unikaten izdelek. Po kosilu smo imeli predstavitev naših del pred vsemi in podelitev priznanj oz. potrdil prisotnosti. Na koncu smo naše izdelke poslikali v skupinski fotografiji. Odslovili smo se z toplimi nasmehi in naslednji dan smo se odpravili domov.

Vesela sem da sem lahko bila deležna tega imenitnega programa, saj mi je prineslo mnogo novih izkušenj in prijateljstev. Hvala Erazmosu za to čudovito priložnost, hvala Gironi za toplo gostoljubnost in hvala naši šoli za omogočen izlet.

Posted in Others.