Skip to content


EILC Brno 2010

Ahoj,

res je, da je od poletnega jezikovnega tečaja minilo že kar nekaj časa, vendar bova kljub temu z vami delili izkušnjo in vam posredovali nekaj informacij.

Intenzivni jezikovni tečaji Erasmus (EILC) so specializirani tečaji jezikov, ki se redkeje uporabljajo in poučujejo. Organizirani so v državah, kjer se ti jeziki govorijo. Erasmus študentom pa dajejo priložnost, da se pripravijo na mobilnost.

Ker sva se odločili za študijsko izmenjavo na Češkem, se nama je zdelo smiselno, da se prijaviva tudi na tečaj češčine. Tako sva se od 16. 8. do 10. 9. 2010 udeležili tečaja, ki so ga organizirali na JAMU v Brnu (Janáčkova akademie múzickýh uměni v Brně).

Izkušnja je bila neprecenljiva, za tečaj pa lahko z gotovostjo trdiva, da zelo intenziven, še posebej, ker sva bili v nadaljevalni skupini, čeprav sva bili glede češčine popolni začetnici. Skupaj z ostalimi študenti iz vse Evrope sva vsak delovni dan v tednu presedeli dopoldneve in tudi popoldneve v jezikovni učilnici, ob koncih tedna pa smo imeli organizirane izlete. Imeli smo več predavateljev; o vseh lahko izrečeva same pohvale, tako glede strokovnosti kot tudi prijaznosti. Predavatelji so organizirali več zanimivih družabnih dogodkov; še posebej so nama v spominu ostala druženja ob projekcijah čeških filmov na gledališki akademiji, ki jih je za nas EILC študente pripravljal eden od profesorjev.

Po enomesečnem bivanju v kulturno pestrem in v vseh pogledih privlačnem kraju, ki sva ga popolnoma vzljubili, lahko samo rečeva, da je Brno eno od zanimivejših čeških mest. Glede samega tečaja pa morava poudariti, da nama je pridobljeno znanje zelo koristilo, saj Čehi (predvsem starejša populacija) večinoma komunicirajo samo v češčini.

Prilagava še nekaj fotografij.

Lep pozdrav od Petre in Ksenije.

Posted in Outgoing students.

Tagged with , , , , , .