Skip to content


Foundation course @ RUC University, Denmark

Na Dansko sva odleteli iz Ljubljane, in sicer 15.1.2011. To je pravzaprav že 2 meseca od sedaj in ne morem verjeti, koliko se je že zgodilo. Ko pristane letalo, pristaneš v novem svetu, ki bo tvoj dom pol leta. Tega se pravzaprav v trenutku samem ne da dojeti, vsaj jaz nisem. 🙂 Kar se tiče samega odhoda od doma in poslavljanja na letališču, ni najlažja stvar na svetu, ker pač ne veš, v kaj se podajaš. Hvala lepa za adrenalin, ki ti pomaga storiti korake proti carinski kontroli.

Na Copenhagenskem letališču sta naju z Jasno pričakala najina mentorja (portugalec in francoz). Bilo je sila praktično in lepo je, da ti nekdo že kar takoj da informacije iz prve roke. Prav tako sta nama uredila prenočišče za prvo noč. Predstavila sta naju tudi že drugim študentom, ki so se ravno družili v skupni kuhinji, ko smo prišli. Mentorji so ostali študenti, ki se javijo, da bodo pomagali novim mednarodnim študentom.

16.1. se je začel prvi teden Foundation Coursa.. Dva tedna smo preživeli s skoraj vsemi (nekateri so prišli kasneje) novimi mednarodnimi študenti. Foundation course je bil odlična priložnost za urejanje vseh formalnosti in spoznavanje novih ljudi, ki so v Roskilde prišli od čisto povsod: Evropa, Azija, Afrika, Avstralija, Kanada, ZDA.

V prvih štirinajstih dneh smo se torej dobro spoznali, imeli prve zabave in se malo naučili tudi dansko (kar je precej zahtevno; ok, malo si lahko pomagaš z nemščino, ampak ne nekej preveč). Ko sem doma razmišljala, ali naj se prijavim na Foundation course, nisem mislila, da bom zdaj tako z gotovostjo rekla, da ni šanse, da ga zamudiš. Prvih 14 dni na Roskilde University je bilo nepozabnih! Za vizualizacijo pa nekaj slik. 🙂

Lp do naslednjič, Maša & Jasna.

Posted in Outgoing students.

Tagged with , , , .