Skip to content


Portugal2

Ola a todos!

Čas kar prehitro beži, tako je minil že drugi mesec v tej prelepi deželi. Končno se je začelo poletje, saj imamo kar naenkrat 25 stopinj. Ta mesec sem bila v hribih na severu Montesinho, skoraj v Španiji. Šli smo opazovat ptiče in dvoživke, ter upali, da bomo srečali volka, a ga žal nismo. Bilo je zelo lepo in zelo divje, hribi so odeti v vijola barvo, saj jih prekriva grmičevje Urze. Najvišji vrhovi pa so še vedno odeti v sneg.

Bila sem tudi v Lizboni, glavnem mestu. Ogromna je, vendar je zelo lepa, še posebno stari del mesta Alfama, ki je edini ostal neporušen po potresu leta 1755. Tam se še danes čuti vpliv pristnosti in fado glasba, ki se je rodila v Lizboni. Po mestu vozijo starinski tramvaji, ki po celem dnevu potepa pridejo zelo prav, saj je mesto zelo razgibano, stoji namreč na sedmih hribih.

Iz ogromnega mesta pa v najmanjšo vas Vimosa na festival tradicionalne glasbe. Nikoli si ne bi mislila, da bo v tako majhni vasi tako velik žur:). Na severu je tipični instrument duda, gaitas de fole, zraven igrajo še bobne in plešejo tradicionalne plese. Čez dan smo imeli delavnice tradicionalnih plesov, iger in ekološke delavnice, kjer smo izdelovali milo, detergente, … Zvečer pa žur do jutranjih ur, cela vas je sodelovala pri festivalu, vsi smo bili najboljši prijatelji v trenutku. Teh preprostih ljudi, res ne bom pozabila.

Še vedno se imam super in toliko stvari imam še za videti, pa mi malo zmanjkuje časa za vse. Počasi se že učim portugalsko, razumem že veliko, govorim bol malo, ampak bom, ker mi je jezik res všeč.

No, lep pozdrav vsem v Slovenijo! Beijos!

Posted in Outgoing students.

Tagged with , , , , , , , .