Skip to content


Erasmus: Kanarski otoki

¡Hola!

Potovanje iz Slovenijo na Kanarske otoke, natančneje na Gran Canario je bilo brez večjih presenečenj in malce naporno. Letela sem z Ryanair-om za 95 evrov (z dodatno prtljago). Let je trajal 4 ure in je bilo zelo težko zaspati, ker te stevardese neprestano bombardirajo s hrano, pijačo in srečkami. Preden smo pristali sem lahko opazovala ocean pod sabo, v katerem se močni valovi butajo med sabo in ustvarjajo peneče bele lise – kot bi gledal v zvezdnato nebo pod seboj. Na letališču je bilo vse lepo označeno, tako da sva s prijateljico, Lenko Pagon ( da boste vedeli na koga mislim, ko bom naslednjič uporabila dvojino) hitro našle kovček in izhod, ter se z taxijem odpeljale do našega stanovanja, ki je v mestu Las Palmas.

Otok je zelo gričevnat z ozkimi zasutimi dolinami, katere so neposeljene. Večja mesta so na vrhu gričev in seveda tik ob obali. Pol-puščavsko in skoraj puščavsko rastlinstvo prekinjajo oaze palm in nizko grmičevje ter umetnih zelenice skoraj fluorescentno zeleno barvo. Stalno prisoten rahel vetrič poganja številne vetrnice in daje svež občutek kljub temperaturi 22 stopinj.

Lokacija stanovanja je bila super in sicer je stanovanje le  5 minut oddaljeno od glavne plaže Las Canteras in 2 minuti od glavne avenide Mesa y Lopez V Las Palmas.

Majhni nasveti:

  • Priporočam potovalno agencijo Go opti (prevozi), saj sem za samo 35 evrov prišla iz Fernetičev do Milana (letališča Bergamo). Pomembno je, da se čimprej prijavite za prevoz, saj tisti, ki so najhitrejši imajo tudi najceneje.
  • V primeru, da greste v države kot so Španija in Italija (in še kakšna verjetno), imejte nastavke za električne vtičnice, ker so drugačne od naših.
  • Pazite na mere in na težo prtljage, ker so na letališčih zelo natančni in vse pregledujejo.
  • Glede stanovanja: plačujem 230 evrov za najemnino in 9e za internet na mesec.
  • Faks je precej oddaljen od stanovanja in morem zato uporabljati avtobus (Guagua ga imenujejo tukaj), ena vožnja stane 0,75 e.
  • Priporočam da si uredite špansko telefonsko številko, jaz sem si jo ustvarila pri Yoigo operaterju, samo za številko brez telefona sem plačala 20e. Telefon sem potem polnila sproti. Naj vam še povem, da od julija, 2012 velja zakon, da za vsakič ko boste napolnili telefon vam avtomatično poberejo 5% zneska.
  • …ščurki, pripravite se na zeli velike primerke ščurkov po cesti in najverjetneje tudi v stanovanju. Sama sem se naučila preživet tudi s ščurki v kuhinji.
  • voda iz pipe ni pitna, tako da jo boste morali kupovati v plastenkah, steklenicah. Na srečo jo dostavljajo na dom, tako da vam je ni potrebno kupovati v trgovini vsak teden in nositi domov. Pri nas so vsak ponedeljek ob 9h zjutraj pozvonili na vratih, da smo se skozi okno zadrli, koliko vode potrebujemo. Nato so nam prinesli naročilo do vrat in za 5 L vode smo plačali 0,85 evra.
  • Priporočam vam, da se čimprej včlanite v razne skupine Erasmus na Facebooku in podobnih straneh, da boste lažje sledili zanimivim dogodkom in bili na tekočem z raznimi stanovanjskimi novicami spoznavali nove ljudi.

Še nekaj slikic…

 

Posted in Outgoing students.

Tagged with , , .