Skip to content


Erasmus+ in Zagreb

Erasmus+ program mi je omogočil, da sem štiri mesece preživela v Zagrebu kjer sem opravljala eksperimentalno delo v Laboratoriju za analitiko in tehnologijo vina. Tam sem pod vodstvom mentoric lahko delala z določenimi instrumenti, ki jih pri nas nimamo in tako opravila del raziskovalnega dela. Rezultate, ki sem jih dobila so ključni za nadaljnje delo za pridobitev doktorata.

To je bil moj tretji Erasmus, saj sem že v času študija na 1. in na 2. stopnji bila na Erasmusu, pa vendar se je kar precej razlikoval od ostalih, ker nisem bila toliko v stiku z drugimi Erasmus študenti v Zagrebu. Večino časa sem preživljala s sodelavci na iz laboratorija, v katerem sem opravljala prakso in iz sosednjih laboratorijev. Tako sem imela priložnost, da ves čas pilim tudi znanje hrvaškega jezika.

Zagreb si bom zapolnila po prijaznih sodelavcih, učinkovitem javnem prevozu v Zagrebu in predmestju, času za sproščeno pitje kave z Zagrebu in po skupnih kosilih s sodelavci. S sodelavkami ostajam v stikih in verjamem, da se bomo še večkrat srečale, saj je Zagreb blizu.

Posted in Outgoing students.