Skip to content


Drugo oglašanje iz Prage

Tokrat se oglašava skupaj. Minil je več kot mesec dni najine študijske izmenjave … Čas prehitro teče! V tem času sva dočakali prvi pomladni dan, čeprav trenutno tu v Pragi ne diši več po pomladi …

Pred tem sva imeli veliko sončnih dni in tudi že prvo letošnje kratko sončenje, ki naju je napolnilo z energijo za študij.
Drugače so predavanja tu že v polnem teku, vsa pa zahtevajo kar poglobljeno sprotno delo. Glede učenja češkega jezika … Mislile sva, da bo lažje kot je oz. da bova sedaj že govorile po češko, pa znava le kakšne fraze in kratke enostavne stavke. Z razumevanjem je nekaj težav, predvsem zaradi drugačnega pomena njihovih nam enakih besed, čemur se neštetokrat dobro nasmejimo. 🙂

Trenutno sva veseli in ponosni, ker je v tem semestru tu veliko pomembnih dogodkov, katerih se lahko udeleživa.
Naj za mesec marec izbereva tri zanimive stvari, med katerimi izstopa za Slovenijo pomemben eden – literarni večer.
Torej, prvi dogodek: 23. 3. 2011, Literární kavárna Řetezová, v središču literarnega večera pisatelj Goran Vojnović in njegov Čefurji raus! Na literarnem večeru je bil predstavljen prevod romana v češčino (še neobjavljen) Aleša Kozaka. Večer je povezoval slovenski lektor v Pragi Andrej Šurla, glasbene vložke je prispeval Andraž Polič.

Drugi: 5. 3. 2011 laserski šov na astronomski uri, ker je letos 600. letnica njenega nastanka.

Tretji: Absolventski koncert študenta na Akademiji glasbe v dvorani Bohuslava Martinů, v Lichtensteintski palači, na katerem je nastopila Carolina Eyck s svojim tereminom (obvezno si poglejte, kako igra na youtubu!). Bilo je nepozabno!

Pozdrave do naslednjič!
Mojca in Katarina

Posted in Outgoing students.

Tagged with , , , , .