Skip to content


Um favaios, por favor!

Maj in junij sta se izkazala za veliko bolj hektična meseca v primerjavi z ostalimi, predvsem v obsegu dela. K sreči sem imela le en izpit, ostale obveznosti pa sem opravljala s seminarskimi nalogami in domačim delom. In seveda, ostal je še najpomembnejši del, ki je bil eden izmed glavnih razlogov, da sem izbrala Vila Real, to je moje diplomsko delo. Diplomo sem delala v laboratorijih CITAB na UTAD, pod mentorstvom dveh profesoric, kjer smo izvajali ekotoksikološke študije na sladkovodnih ribah, značilnih za Douro regijo. Čeprava sem pogrešala malo boljšo organiziranost dela, se je delo tu vseeno izkazalo za dragoceno izkušnjo. Problematični so bili predvsem regaenti, ker smo jih čakali dva meseca in nato sem imela le dva tedna časa, da do konca spišem diplomo in jo oddam v pregled mentorici na Portugalskem.

Diplomo sem morala oddati v pregled tričlanski komisiji na UTAD, zagovora pa nisem imela, ta me bo čakal v Novi Gorici. Na oceno sicer še čakam, saj sem jo oddala v tajništuv 28. junija, ne glede na to pa je krasen občutek, ko imaš v roki “knjigo”, ki je sad tvojega večmesečnega dela :).

Po oddani diplomi sem se počutila vsaj 10 kg lažja, k temu pa je pripomogel tudi kozarec favaiosa in moja najljubša portugalska sladica “Pasteis de Nata” :).

Posted in Outgoing students.

Tagged with , , .