Skip to content


Velikočne počitnice

Na UTAD so velikonočne počitnice kar 14 dni dolge, in tokrat so bile v prvi polovici meseca aprila, ki je bil na Portugalskem izredno deževen. Ker v tem času nismo imeli nobenih obveznosti, smo se s prijateljicami, ki sem jih spoznala na izmenjavi odločile, da najamemo avto in naredimo “roadtrip” okoli Portugalske. Prva večja ovira je bila kot pričakovano, prevelika količina prtljage. Ker smo od Aveira dalje nadaljevali pot s še petim članom, ki je priletel iz Poljske, je bilo racionalno pakiranje (čeprav ne pretirano uspešno :D) zelo pomembno. Ne glede na to, nam je prtljago uspelo nekako spraviti v majhni prtljažnik avta Renault Clio, kar je pomenilo, da se je pustolovščina lahko začela.

Če bi mi kdo kdaj rekel, da bom imela priložnost videti tolikšen del Portugalske, bi se verjetno le smejala. Kakorkoli, Portugalska se je izkazala za zelo veliko državo z toliko kraji vrednih obiska, da tudi en mesec ne bi bil dovolj. Glede na to, da je Vila Real v notranjosti, smo hoteli velikonočne praznike preživeti na obali. Želja je bila morje, pesek in sonce, in velikonočni zajtrk na eni izmed številnih plaž. Misija uspela!

Zajtrk smo pojedli na eni izmed prečudovitih plaž v mestecu Lagos v pokrajine Algarve, kjer smo se zadržali skoraj en teden. Celo vreme nam je bilo naklonjeno, saj smo pred tem imeli ves čas oblačno vreme s pršenjem in po tem, ko smo nadaljevali pot od obale proti Lizboni, je zopet začelo deževati.

Celotna pot je bila utrujajoča, ampak vredna vseh ur, ki smo jih preživeli pri načrtovanju celotnega potovanja. 14 dni, 2000 km, ogromno spominov. Vse se zdi kot sanje, ki so se prehitro končale, še dobro, da obstajajo slike, ki so dokaz, da nismo le sanjali, ampak smo vse tudi doživeli.

Posted in Outgoing students.

Tagged with , , , .