Skip to content


Študentski dom v Delftu

No zdaj pa nekaj uporabnega za naslednje generacije, ki bodo razmišljale o ERASMUS-u v Delftu.

Kot veste (ali pa ne), je prijava na ERASMUS v Delftu kr težka in zakomplicirana. In to velja delno tudi za študentski dom. Mene je stala kr nekaj časa in živcev.

No pa začnimo. No kot prvo je problem, da sobe ne moreš dobiti za manj kot 6mesecev oziroma 1leto, odvisno kolk cajta si na izmenjavi.

Drug problem je pa to, da majo nenormalno visoke cene za odajo študentskih sob. Na primer, jaz sem šel v majhno stanovanje za enega in stroški za to so 480 eur. Za primer lahko povem, da stanovanje za 4 študente ni kaj dosti cenejše. Na enega stane 460 eur in si delijo kuhinjo, kopalnico. No v glavnem cene so kr visoke.

No, ko sem prvič vstopo v stanovanje, mi je postalo jasno. Stanovanje ma cca. 30 m2, kjer je ena velika soba v kater imas pisalno mizo, malo mizico, postlo,…(v glavnem kr placa), pol je ena manjša kuhinja in kopalnica z wc-jem. Opremljeno je super in s sabo ne rebis prinest nobene stvari, ker imaš vse v stanovanju.

Študentska stanovanja v Delftu so po celem mestu, ne samo na kampusu. Jaz sem na srečo dobo sobo na zelo dobri lokaciji, sred kampusa, kar je super, saj imam do faxa le 5-10 min peš.

No, če koga zanima še kaj drugega, si lahk to ogleda na internetni stani: http://www.duwo.nl/ al pa me lahk kontaktira tukaj.

LP iz Delfta, Jure

Posted in Outgoing students.

Tagged with , , , , , , , .


One Response

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.

  1. Lenny Tannery says

    Bravo, bravo ,….. mega to.