Skip to content


Chania2

Jasas!

Vsi vemo, da je Grčija v Evropski uniji, čeprav na Kreti ni občutit tega. Še vedno je Afrika preblizu in prav ta vpliv je najmočnejši. Tukaj je življenje dosti bolj umirjeno, brez skrbi, mogoče zato ker domačini zaradi turizma živijo zelo dobro?! Tako sem se tud jaz privadil na ta način, postal bolj potrpežljiv, glede na to da tukaj točne ure skoraj da ne poznajo!

Moj dan se začne okrog 10 ure, po naporni noči malo kasneje. Nato kavica na bolkončku, internet, če so ugodne vremenske razmere, se dan nadaljuje na poti do padalskega vzletišča.  Drugače se odpravim na faks, včasih samo na kosilo, včasih moram tudi kaj uredit za šolo. Glede šole lahko povem, da sem se malo prenaglil na začetku, vseeno se imam tudi za učit, imam pa tudi ogromno prostega časa. Po kosilu največ časa preživim doma ali na plaži, grki imenujejo ta čas; HALARA, kar pomeni počitek. 🙂  Večer preživim v družbi erasmusovcev, ali pa doma ob knjigah. Žurke: pogostot žurk se je zmanjašala, mogoče tudi zato, ker smo jih že vsi siti, ampak tradicionalna sreda je ostala (Wednesday is a men’s day), seveda pa je tukaj petek, občasno tudi torek.

Prednost izmenjave v Chaniji je, da tukaj ni dosti študentov na izmenjavi, kar pomeni da se poznaš z vsemi. Vreme je ugodno, od februarja je deževalo le tri dni,  dosti možnost za aktivno preživljaje prostega časa, potepanja po otoku in seveda tudi žuranja. Chanija je zelo turistično mesto in temu primerne so tudi cene (pivo>4eur, kava>3eur,….), to je edina slabost.

Zaključim lahko, da je izmenjava ena velika izkušnja in priložnost za preživet nekaj mesecev izven svoje države, še posebaj na rajskem otoku- Kreti, zato jo priporočam vsem!;)

Jamas

Posted in Outgoing students.

Tagged with , , , , , , , , , , , , , , , , .


One Response

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.

  1. emt training says

    My cousin recommended this blog and she was totally right keep up the fantastic work!