Skip to content


CORNISH PASTIES AND REAL ALES

Ok, najprej..tole je nastalo preden sem odfrčala na počitnice, vendar pozabila pripet na blog, tok da je mogoče mal izven teme, sam sej drug tedn še enga prpopam.

Huh, pa naj bo…nadaljevanje pisanja bloga. Naj povem, da nisem pristaš pisanja blog-ov, po mojem mnenju izguba časa, ampak v znak spoštovanja Univerzi, da sem lahko na izmenjavi, mi je v veselje deliti svoje doživljanje izmenjave še z vami.

Dejstvo je, da bo že 3 mesece kar sem na izmenjavi in do sedaj samo en post…it’s been busy! Od prihoda so se stvari zasukale v 4. dimenzijo. Človek pozabi kako dobrodošle in stalne so spremembe! Trenutno ne vem kje naj sploh začnem. Mogoče bom na kratko preletela situacijo.

Po enem tednu socialne izolacije, kot sem jo poimenovala, je prišla selitev v drugo stavbo in v novo sobo z malo slabšim razgledom…nič bat, so me preselili čez mesec še enkrat, tako da trenutno že v 3. sobi. Mam še 2 meseca do konca, upam da me ne preselijo še enkrat, ker ni ravno zabavno. Skratka, s selitvijo prišli novi ljudje, nova poznanstva, novi prijatelji in izjemni momenti.

V tem času so se zgodili številni party-ji v pravem UK slogu, road trip-i po UK, med drugim ponosna, da sem prevozila kar okrog 1000km po levi strani, tako za volanom na desni kot tudi za volanom na levi strani vozila. Veliko šolskih tradicionalnih dogodkov se je razvrstilo v tem času, priceless! Camborne School of Mines (CSM) je del University of Exeter, Cornwall campus, kjer se lahko zelo dobro občuti samostojnost, ugled, tradicijo ter dolgoleten obstoj šole, katere nastanek izvira iz zgodovine dejavnosti v Cornwall-u, ki je znan po številnih rudnikih, po večini danes opuščenih. Glede na trenutno druženje z rudarji se definitivno počutim bolj rudar kot pa okoljaš :D. Glede na to, da smo nova univerza, menim da je čas, da se začnemo uveljavljati ter uvajati naše tradicije, ki nas bodo še bolj povezale med sabo ter postanemo aktivni in opazni 😀

Aha, tudi prvi UK surf podvigi so se zgodili. Prsti preveč srbeli, da bi počakala na toplo vreme. Surfanje konec februarja, ko ima ocean 8°C ter ozračje prav tako 8°C, je posebno doživetje. Definitivno angleži presenečajo iz dneva v dan. Lepa sončna in hladna sobota, swell ocenjen s 5-imi zvezdicami, Fistral beach – Newquay pa polna surferjev, kot bi bil višek sezone! Po tem lahko definitivno rečem, da so ‘surf nation’..zanimivo je tudi to, da skoraj vsak drugi študent surfa. Jah, pri nas je Kanin pa smučanje/bordanje, tukaj je pa Ocean in surfanje! Sicer ne tok lucky kot Janez na kanarih kar zadeva vremenskih pogojev, sam to nas ne ustavi na otoku.

Uuu ja…definitivno vrhunska ‘glasba’ in Dj-i: drum&bass / dub-step / reagge…, dobri pubi in klubi. Na začetku me zelo presenetilo, saj si nisem predstavljala nekega dogajanja na ‘podeželju’, pa vendarle to ni merilo, očitno 😀
Ko sem že pri pubih, naj omenim vrhunsko dober pir oz ‘cornish ale’ poleg katerega sedejo ‘cornish pasties’. Ale je vrsta piva, ki je na videz temnejši od navadnega pira, pa vendar ni temno pivo in je servirano ‘toplo’. Naj vas ‘toplo’ ne zavede, pivo je res dobro! Še zanimiv podatek, lokalna pivovarna Skinner’s uvaža hmelj iz Slovenije!
Trenutno smo na velikonočnih počitnicah, kar cel mesec! 😀
‘Na žalost’ letos ni bilo pirhov, potice in še vse ostalo kar spada zraven, ampak no big deal…prihranila par kg. Tudi pomlad / poletje počasi prihajata na otok. Definitivno je klima zelo blaga, saj ni temperaturnih ekstremov, temperatura ozračje je le nekaj stopinj višja kot pa je bila v januarju. Je pa presenetljivo manj dežja, kot sem si predstavljala, da bo. Upam, da tako ostane še nekaj časa. Značilen je izraz ‘cornish summer’, kar pomeni mesec august in dež vsak dan.

No, mogoče še nekaj besed o dogajanju glede samega šolskega programa – Obnovljivi viri energije. Do sedaj odpisala en izpit – čakam na rezultat, opravila predmet vreden 15 kreditov. V maju pa sledi še predstavitev in zagovor arhitekturnega projekta pri predmetu ‘Sustainable Architecture’ ter po vsej vrjetnosti začetki raziskovanja za diplomsko nalogo. S predavanji smo zaključili, zanimiv občutek, da ostanejo samo še izpiti ter diploma..ter novim dogodivščinam na poti!

Zenkrat bo to to, ob priliki napišem še kaj, glede na zahteve naj bi prišli vsaj še 3je post-i…

cheers

Posted in Outgoing students.

Tagged with , , , , , , , , , , , .