Skip to content


Lomonosov Moscow State University

Erasmus+ program mi je omogočil trimesečno izmenjavo na Državni univerzi M. V. Lomonosova v Moskvi (MSU) (Rusija), kjer sem na oddelku za analizno kemijo Fakultete za kemijo opravljala raziskovalno delo. Tam sem pod vodstvom odličnega mentorja opravila številne eksperimente ter pridobila mnogo novih znanj na področju kemije. Imela sem tudi priložnost delati z naprednimi instrumenti.
V Rusijo sem prispela marca, ko so razmere po naših standardih še zimske, vendar sem proti koncu maja dočakala tudi pravo pomlad. Najbolj osupljiva se mi je zdela arhitektura, kot so značilne pravoslavne cerkve (npr. cerkev Vasilija Blaženega) in Stalinovih sedem sester – v eni izmed njih, glavni stavbi MSU, sem tudi prebivala.

Od kulinarike so se mi najbolj vtisnile v spomin tipične juhe, kot sta juha iz rdeče pese »boršč« in poletna hladna juha »okroška«. Vsekakor je bila ta izmenjava super izkušnja in nadvse hvaležna sem, da sem imela priložnost spoznati tako prijazne, delovne in olikane ljudi, s katerimi sem še zdaj občasno v kontaktu. Leja Goljat

 

Posted in Outgoing students.

Tagged with , , , .