Skip to content


Praga

AHOJ

Lep pozdrav iz Prage. Po dobrih 3 tednih sva si končno vzela malo časa, da napiševa najin prvi “post”. V Prago sva pripotovala 9. 9. 2010 ob 9. zvečer, po 11. urah vožnje z vlakom. Bilo je kar naporno, saj sva morala dvakrat prestopiti z vso svojo prtljago, ki je ni bilo malo. Na železniški postaji naju je čakal najin »buddy« Vojtech (češki prostovoljni študent, ki nama je pomagal pri vselitvi in pridobitvi vseh dokumentov in kartic). Vojtech naju je vodil do študentskega doma. Že takoj na začetku naju je čakal prvi šok, in sicer najina soba v študentskem domu, ki je zelo majhna, skoraj ni ene stvari, ki ne bi bila polomljena ali bi delala, je pa sorazmerno poceni (90 EUR na mesec). Tu sva pustila prtljago, nato pa smo skupaj odšli v najbližji pub, spili češko pivo in si vzeli čas za klepet.

Prvi teden tukaj (»Orientation week«) je bil namenjen Erasmus študentom, da se spoznamo med seboj in da spoznamo lepote Prage. Na voljo smo imeli tudi veliko izletov v druge predele Češke. Midva sva se udeležila izleta v Tabor, ki je najstarejše mesto na Češkem, sodelovala pa sva tudi pri »Prague discovery game« kjer smo spoznavali Prago.

S predavanji smo tukaj začeli 21. septembra, kar je nekoliko prej kot pri nas v Sloveniji. Vsa predavanja potekajo v angleškem jeziku. Tukaj imava 5 različnih predmetov, prvi vtisi s predavanj so kar dobri, nekateri predmeti so dokaj lahki, nekateri pa kar zahtevni.

Stanujeva v študentskem naselju Strahov, ki je največje študentsko naselje v Pragi (12 študentskih blokov, 4500 študentov). Tukaj nas je približno 450 Erasmus študentov (največ je špancev, približno 150), ki obiskujemo CTU (Czech Technical Univesity in Prague), poleg tega pa je še ogromno Erasmus študentov iz drugih univerz (Karlova univerza, Ekonomska univerza). Drugače pa so tukaj študentje praktično iz vsega sveta (Kanade, ZDA, Škotske, Avstralije, Južne Amerike, Indije, … Spoznala sva že veliko Erasmus študentov, pa tudi na najino presenečenje nekaj slovenskih, tako da nas je tukaj okoli 10. Študentsko življenje tukaj je noro, ogromno zabav, raznih aktivnosti, srečanj, izletov. Zahvala za to gre predvsem skupini ISC (International Student Club), ki skrbi, da nam ni dolgčas.…

Zdaj gre proti koncu že 4. teden in upava, da naslednji 4 meseci ne bodo minili tako hitro.

Lep pozdrav iz Prage, Luka in Ažbe

Posted in Outgoing students.

Tagged with , , , , , , , , , .


One Response

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.

  1. Veronika says

    Pozdravljena,

    lepo je slisati, da vama je v Pragi vsec. Vesela sem, ko berem, da se nasi studenti le odlocijo za izmenjave. Menim, da je to res neprecenljiva izkusnja.
    Veliko uspeha vama zelim tudi v prihodje. Pa oglasita se se kaj 🙂

    Lep pozdrav,
    Veronika