Skip to content


POZDRAV IZ PRAGE

Ahoj!

Sva absolventki slovenistike Fakultete za humanistiko UNG na študijski izmenjavi na Karlovi univerzi v Pragi, na Filozofski fakulteti. Tukaj bova dva semestra študirali vzhodnoevropsko književnost, opravili nekaj izpitov iz slovenske književnosti in napisali diplomsko nalogo. Nadaljujeva tudi z učenjem češčine, kar sva z intenzivnim enomesečnim tečajem EILC začeli že poleti v Brnu.

Študijsko in kulturno življenje v velemestni Pragi ponuja številne možnosti, ki jih kar najbolje izkoriščava. Vpisali sva se na različne seminarje, redno hodiva v kino, gledališče, na literarne večere, razstave, koncerte itd. Odvilo se je že kar nekaj zanimivih simpozijev s področja najinega študija.

Najbolje, da to praško življenje v nadaljevanju malo dokumentirava s fotografijami; če pa kdo potrebuje kakršnekoli informacije, nama lahko vedno piše na blog, se bova potrudili z odgovori.

Najprej fotografija glavne stavbe Filozofske fakultete.

Blokovsko naselje v Hostivařu in ujetje sončnega popoldneva v bližnjem parku, ki je eden največjih v Pragi.

Nekaj utrinkov iz centra mesta.

Prednovoletna Praga.

Dve fotografiji z literarnega večera slovenskih pesnikov Primoža Čučnika in Gregorja Podlogarja, ki se je zgodil v kavarni Montmartre sredi Prage.

Lep pozdrav od Ksenije in Petre iz pobeljene Prage.

Ahoj 😉

Posted in Outgoing students.

Tagged with , , , , , , , , , , , , , , .