Skip to content


Misija nemogoče…

ali… Kako ujeti SRNO?

Lovili smo srne. Ne, to ni šala. 🙂 Lovili smo jih za raziskave biološkega oddelka, ti naj bi jim namestili sledilno napravo in tako vohunili za njimi. Žal, kljub entuziazmu in optimizmu nismo ujeli nobene :(.
Lovljenje srne tu izgleda nekako takole:
Štart ob 14.00 izpred veterinarske ambulante na kampusu (dejanski odhod 14.30, +/- 5minut). Strpali so nas po avtomobilih in odpeljali v gozd. Nobeden ni ravno dobro vedel kam gremo, zato sem se, priznam, rahlo zbala, da pa ja slučajno ne gremo za organe. Na koncu se je vse izteklo meni v prid in prispeli smo na zbirno točko, kjer smo, so, fantje pripravili bojni načrt, kako se spravit nad ubogo žival. Mreže so bile ob našem prihodu že pripravljene, mi smo se samo postavili na bojne pozicije. Meni je, kot vsem ostalim študentom z ničnimi lovskimi izkušnjami, pripadla pozicija ustrahovanja, plašenja živali poti mreži. Še danes mi ni ravno jasno zakaj je bila ta funkcija dobra in milo rečeno, ne vem kako so si ostali predstavljali da bodo ujeli žival v mrežo, ki je bila na dolgo in šioko razpeta po gozdu.

 

Bojni plani.

 

Popravljanje mrež.

 

Mreža.
Naša četica koraka, strumno in potiho, drug za drugim v ravni vrsti zdaj gremo na delo…Biologom bomo pomagali srnico uloviti …

 

Nismo uporablili nobene puše z uspavalom ali kaj podobnega, tako, da bi lahko rekla, da smo lovili srne “na roke”. Seveda so nam pomagali kvlificirani lovci in njihovi ubogi psi, ki so izgledali zares zanemarjeni. In ko se vrnem, se morda pridružim domačim lovskim vrstam :P.
Moja funkcija se je na začetku slišala izredno zanimivo, vendar se je izkazala za precej dolgočasno, zato sem se precej osredotočila na moj fotoaparat. Morda sem zato naslednji dan zamudila, kako je seksi divja svinja premamila pse. Pa nič zato.
Ugtovila sem, da je tu gozd pretežno hrastov, tu pa tam pa ga popestri kakšen bor. Edina podobnost z našim gozdom, ki ga mimogede že kar ornk pogrešam, in sem jo uspela najti je ta, da sta oba kar precej podobno zaraščena :P. In naš zmaga v vseh pogledih.

 

Na bojni poziciji, v bojni opremi :P.

 

Razgled z moje bojne pozicije. Ne vem po kakšni logiki naj bi vidla srno, če bi se slučajno prikazala, ker sem paktično stala pod hribom v jarku.
Odhod na lov.
Pospravljanje mrež.

 

Psi, shirani in zanemarjeni, ki so se po gozdu podili za srnami in opravljali glavno delo.

 

Zadnji dan se je končal bolj klavrno, za nas, ker nismo ujeli nič in za enega od psov, ki je v upanju na svetlejšo pihodnost utekel in končal pod kolesi po avtocesti drvečega vozila :(. Sicer pa srne so baje bile, samo bolj pametne od nas ;).

 

Posted in Outgoing students.

Tagged with .